Nye M/S Kvannøy

Nye M/S Kvannøy

Dahl Fiskeri kontraherte sommeren 2013 et nytt pelagisk fiskefartøy.

Fartøyet som skal hete M/S Kvannøy, er planlagt levert i juni 2015, og leveres av Karstensens Skipsværft i Skagen.

Den nye kombinerte snurperen og tråleren blir vel 78 meter lang og over 15 meter bred,

Nye «Kvannøy» blir mindre enn den vi solgte til Færøyene, men hovedårsaken til det er at den nye båten ikke blir utstyrt med om bord-produksjon. Dermed er det vesentlig mindre behov for plass. I designet av nye «Kvannøy» har rederiet lagt spesielt vekt på å optimere arbeidsforhold, sikkerhet og gi komfort til mannskapet. Nye «Kvannøy» blir dermed en topp moderne snurper og tråler, med alt innen det nyeste av maskineri, utstyr og innredning.

Øverste hylle. Det satses på tre sidepropeller, langsomtgående hjelpemotorer, hybrid framdriftsanlegg, alt valgt på øverste hylle fra ledende leverandører på ulike områder. Kvalitet, innovasjon og driftssikkerhet har vært avgjørende for rederiets valg av utstyr og leverandører.

– Vi valgte Karstensen Skibsværft til å stå for byggingen av nybåten ut fra flere kriterier. De har opparbeidet seg solid erfaring de siste årene med bygging av moderne fiskebåter, og har levert flere til norske rederier de siste årene. Derfor er vi trygge på at vi vil få en båt som kommer til fungere slik vi ønsker.

Den nye båten får i tillegg til alt av moderne utstyr et innsprøytingssystem for brennstoff, som muliggjør et bedre og mer optimalt brennstofforbruk, spesielt ved lavere belastninger.

Hovedmotoren skal angivelig få markedets laveste brennstofforbruk. Dahl Fiskeri er det første rederiet som bestiller denne motortypen.

Link til nybygget....

 


 

 

Foto Rapport fra verftet:

Vi vil legge ut regelmessige oppdateringer fra byggingen etterhvert. Blant annet fotorapporter.

Les mer her........

 

 

 

 


Publisert: 05.03.14 18:56
Sist oppdatert: 14.11.16 15:02Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.


 

Publiseringsløsning levert av Nettintro ANS. Design av Bjørn Tore Hansen.